ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA ZAXIRA ELEKTR MANBALARI - Bekmurodov Nurmuhammad Abdurahim o'g'li; Yarashov Siroj Komiljon o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu ilmiy tezisda ishlab chiqarish korxonalarida elektr ta’minotining uzluksizligini taʼminlash maqsadida qo‘llaniladigan zaxira elektr manbalari, ularning turlari, texnik-iqtisodiy ko‘rsatkichlari va samaradorligi batafsil yoritilgan. Korxonalarda modernizatsiya jarayonlari, energiya xavfsizligi talablari va avariya holatlarida elektr uzilishlarini kamaytirish strategiyalari ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqotda zaxira quvvat manbalarining ishlab chiqarish samaradorligiga taʼsiri, xavfsizlik me’yorlari, boshqaruv tizimlari va integratsiya masalalari ko‘rib chiqiladi. Yakunda ushbu texnologiyalardan oqilona foydalanish bo‘yicha takliflar berilgan.