AMERIKA QO‘SHMA SHTATLARIDA MUSIQA TA’LIMI - Yo‘lchiboyeva Risola (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Amerika Qo‘shma Shtatlarida musiqa madaniyati va musiqa ta’lim tizimi haqida ma’lumotlar beriladi. Bundan tashqari AQSHda ma’lum reja va dasturlar yo‘qligi, maktabgacha ta’lim muassalarida musiqa mashg‘ulotlarini qay tarzda tashkil etilishi, boshlang‘ich va yuqori maktablarda esa musiqa darslarida o‘quvchilarning bilim va salohiyatidan kelib chiqqan holda darslar o‘tilishi va musiqiy asarlarni o‘rganishda bolalar uchun qiziqarli va samarali bo‘lgan metodlar haqida ham ma’lumotlar keltirilib o‘tilgan.