KLEOPATRA TARIXI - Ergashaliyeva Ruxshona Shuxratjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada Misrning so‘nggi malikasi Kleopatra VII ning siyosiy faoliyati, davlat boshqaruvidagi o‘rni va Rim arboblari bilan aloqalari yoritiladi. Unda Kleopatraning bilim darajasi, diplomatik iste’dodi, Sezar va Antoniy bilan ittifoqlari hamda Misr mustaqilligini saqlash yo‘lidagi harakatlari tahlil qilinadi. Maqola qadimgi manbalar va arxeologik topilmalar asosida uning tarixiy merosini ilmiy baholaydi.