AFAZIOLOGIYADA KINESTETIK ANALIZATORLAR ORQALI NEYROLINGVISTIK TASAVVURLARNING O‘RGANILISHI - Xamidova Gulchexraxon Poziljanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada neyrolingvistika sohasining afaziologiya bo‘limiga oid qarashlar, xususan, til tushunchalarida tilga oid umumiy xulosalar tizimi va tafakkurni asosan miyaning chap yarim shari bilan, aniq-obrazli tafakkurni esa o‘ng yarim shar bilan bog‘lanishi sensorli proeksion tizimlarning o‘choq shikastlanishlari klinik jihatdan eshitish va ko‘rish qobiliyati o‘tkirligining susayishi yoki qabul qilinuvchi tovush chastotalari va ko‘rish maydonining chegaralanganligi bilan bog‘liq holda og‘zaki va yozma nutqlarni qabul qilishdagi qiyinchiliklar orqali namoyon bo‘lishi tahlil qilinadi.