HUQUQIY QARORLAR QABUL QILISHDA PSIXALOGIYANING O’RNI - Oʻrazaliyeva diyora Sherzod qizi; Joraqulova Dildora Ziyodullayevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada huquqiy qarorlar qabul qilish jarayonida psixologiyaning tutgan o‘rni, insonning psixik holati va kognitiv jarayonlarining hukm chiqarish, baholash va adolatli qaror qabul qilishga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Qaror qabul qiluvchi shaxsning hissiy holati, stereotiplari, stress darajasi, motivatsiyasi, tajribasi va psixologik tayyorgarligi huquqiy jarayonning natijasiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy psixologiya va yuridik amaliyotda qo‘llanilayotgan psixodiagnostik metodlar, kognitiv xatolarni kamaytirish usullari va professional yondashuvning huquqiy adolatni ta’minlashdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.