INVESTITSION KREDITLAR VOSITASIDA BIZNES LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISHNI SAMARALI TASHKIL ETISH (TIJORAT BANKLARI MISOLIDA) - Turdiyeva Iroda Asliddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada investitsion kreditlar orqali biznes loyihalarini moliyalashtirishni samarali tashkil etish muammosi tahlil qilinadi. Maqolada tijorat banklari misolida investitsiya kreditlarini taqdim etishning asosiy tamoyillari, ular bilan bog‘liq xavflar va foydalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, investitsion kreditlarni samarali boshqarishning moliyaviy natijalari va biznes loyihalarining muvaffaqiyatli amalga oshirilishiga bo‘lgan ta’siri tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi bank tizimi va moliyaviy regulyatorlar tomonidan belgilangan normativ hujjatlar asosida biznes loyihalarini moliyalashtirishda yuzaga keladigan asosiy muammolar va imkoniyatlar keltirilgan.