ASHYOVIY HUQUQLARNI XALQARO MIQYOSDA HIMOYA QILISH MASALALARI - Nomozov Xusan; Islomov Egamshukur (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ashyoviy huquqlarning kelib chiqiqsh tarixi, ashyoviy huquqlar tushunchasi,ashyoviy huquqlarning turlari,ularning vujudga kelish asoslari,ashyoviy huquqlarning kollizion masalalari,mulkga egalik huquqini vujudga keltiruvchi muddatlari, chet el davlatlarining qonunchilik amaliyoti,ahyoviy huquqlarga bo’lgan huquqni himoya qilish(negator va vindikatsion davolar) va boshqa holatlar batafsil keltirib o’tilgan.