TIBBIYOT XODIMLARIDA TIBBIY ETIKANI RIVOJLANTIRISH - Mamarajabova Baxtinur; Turayeva Dildora Shuhratovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, tibbiyot xodimlarida tibbiy etikani rivojlantirish,shuningdek,tibbiy etikaning bugungi kundagi ahamiyati yoritilgan. Tibbiy etika etikaning falsafiy intizomi boʻlib, uning tadqiqot ob’ekti tibbiyotning axloqiy va klinik tibbiyot amaliyotini va tegishli ilmiy tadqiqotlarni tahlil qiladigan amaliy axloq hisoblanadi. Tibbiy etika har qanday chalkashlik yoki ziddiyat holatlarida mutaxassislar murojaat qilishlari mumkin boʻlgan qadriyatlar toʻplamiga asoslanadi.