SIYOSIY VAZIYAT TUSHUNCHASI, MOHIYATI VA TASNIFI - Qo‘chqorov Saidahmadxoʻja Maxmud oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada siyosiy elita qatlamning tarixi, barcha davrlarda mavjud bo’lib, qanday shaklda namoyon bo’lgani, shakllanish bosqichi, xususiyatlari va funksiyalari bayot etilgan bo’lib, bir qator olimlarning elita qatlami haqidagi qarashlari bilan to’ldirilgan. Elitaning o’ziga xos ahamiyati va jamiyat bilan o’zaro munosabati tahlil qilinib, jamiyat uchun qanchalik ahamiyatli ekani va qay tariqa ta’sir etishi aniq-ravshan ko’rsatilgan.