ЎЗБЕКИСТОНДА ЖАМОАТ ТАРТИБИГА ТАЖОВУЗ ҚИЛУВЧИ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ВА УЛАРНИ ПРОФИЛАКТИКА ҚИЛИШ: ҲУҚУҚИЙ, ТАШКИЛИЙ ВА АМАЛИЙ ЖИҲАТЛАР - Мухаммадинов Музаффар Шавкатжон ўғли; Нигматов Шерзод Нигматжонович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Мақолада Ўзбекистон Республикасида жамоат тартибига тажовуз қилувчи ҳуқуқбузарликлар, уларнинг турлари ва омиллари таҳлил қилинган. Жамоат хавфсизлигини таъминлашда профилактика инспекторлари ва Миллий гвардиянинг роли, ҳамда ички ишлар органлари билан ҳамкорлиги, шунингдек махсус профилактика йўналишлари ўрганилган. Мақолада ҳуқуқбузарликларнинг статистикаси, ҳуқуқий ва ташкилий асослари, ҳамкорлик механизмлари, шунингдек жамоатчилик ва нодавлат ташкилотлар билан интеграциялашган профилактика тадбирларини самарали амалга ошириш йўллари кўрсатилган. Ижтимоий хавфсизлик ва ҳуқуқбузарликларнинг олдини олишдаги қонунчилик ва технологиялардан фойдаланиш муҳимлиги таъкидланган.