КОМПЛЕКС ФАКТОРОВ, ОБУСЛОВЛИВАЮЩИХ НАРУШЕНИЯ ПИСЬМА У МЛАДШИХ ШКОЛЬНИКОВ - Туркменова Альфия Рустамовна; Хожиева Мадина Акром қизи (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida yozuv buzilishlarining paydo bo‘lishiga ta’sir etuvchi turli omillar tahlil qilinadi. Doimiy va o‘ziga xos yozuv xatolariga olib keluvchi biologik hamda ijtimoiy-pedagogik sabablar ko‘rib chiqiladi. Erta tashxis qo‘yish va o‘z vaqtida korreksion yordam ko‘rsatish zarurati ta’kidlanadi.