NOGIRONLIGI BO‘LGAN AYOLLARNING IJTIMOIY HIMOYASI: GENDER VA NOGIRONLIK KESISHMASIDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR - Karimjonova Nozima; Habibjonova Nodira (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada nogironligi bo’lgan ayollarining ijtimoiy himoyasi gender va nogironlik kesishmasi nuqtayi vaqtning o’zida namoyon bo’lishi natijasida yuzaga keladigan ijtjmoiy, iqtisodiy va madaniy tengsizliklar yoritilgan. Shuningdek, nogironligi bo’lgan ayollarning ta’lim, bandlik, so’g’liqni saqlash va ijtimoiy xizmatlardan foydalanish jarayonida uchraydigan diskriminatsiya shakllari, ijtimoiy himoya tizimining mavjud kamchiliklari ham ko’rib chiqiladi. Maqolada gender tengligi tamoyillari asosida nogiron ayollar uchun samarali ijtimoiy qo’llab-quvvatlash mexanizmlarikni takomillashtirish bo’yicha taklif va tavsiyalar berilgan.