VETNAM VA XITOYNING JANUBIY XITOY DENGIZIDAGI HUDUDIY NIZOLAR MASALASIDAGI SIYOSATINING YANGI DAVRDAGI HOLATI - Sharipov Baxodir Faxriddinovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Vetnam va Xitoy o‘rtasidagi uzoq tarixiy munosabatlar hozirgi bosqichdagi o‘zaro aloqalar xususiyatlariga jiddiy ta’sir ko‘rsatgan. Tomonlar o‘rtasida dushmanlik, keng ko‘lamli harbiy to‘qnashuvlar bo‘lgan davrlar ham, barqaror va hurmatga asoslangan munosabatlar davri ham kuzatilgan. Hatto XX asrda sotsialistik birodarlik do‘stligi bosqichi ham bo‘lgan, biroq bu yana dushmanlikka o‘zgargan va hozirgi kunda deyarli tiklangan holatga kelgan.