IJODIY QOBILIYAT ZAMONAVIY ZARURAR SIFATIDA - Axmedov Baxtiyor Tursunovich; Musayeva Farangiz Faxriddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijodiy qobiliyat va uning inson hayotiy faoliyatidagi o‘rni xususidf fikr yuritiladi. Ijodiy fikrlashni rivojlantirish metodlari, pedagogik yondashuvlar natijasida, shaxsiy rivojlanish va uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rniga e’tibor qilinadi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik va psixologik tadqiqotlar orqali ijodiy qobiliyatni aniqlash va rivojlantirish usullari tahlil qilinadi.