ELEKTROMOBILLARGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISH JARAYONIDA VAQT ME’YORLARINI ANIQLASH USULLARINING TAHLILI - Esonboyev Behzodbek Murodjon o‘g‘li; Inoyatxodjaev Jamshid Shuxratullaevich; Yusupov Sarvarbek Sodiqovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada elektromobillarga texnik xizmat ko‘rsatish jarayonining mehnat sig‘imi va vaqt me’yorlarini aniqlashda qo‘llaniladigan asosiy metodlar - analitik, tajriba-statistik, normativ va eksperimental yondashuvlar ilmiy asosda tahlil qilinadi. Elektromobil konstruksiyasining o‘ziga xos jihatlari, xususan yuqori kuchlanishli (HV) tizimlar va quvvat elektronikasining murakkabligi xizmat jarayonlarida vaqt me’yorlarini aniqlashni an’anaviy ichki yonuv dvigatelli avtomobillardan farq qiluvchi yondashuvlar asosida belgilash zarurligini ko‘rsatadi. Maqolada har bir metodning afzalliklari, cheklovlari hamda ularni amaliy qo‘llash imkoniyatlari baholanadi.