TEXNIKA SOHASIDAGI TALABALAR ORASIDA IJODKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Rozmetova Sayyoraxon Timurxanovna; Pirmaxamatov Oltinbek Baxtibek o’gli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya: Hozirgi kunda rivojlanib kelayotgan zamonda, iqtidorli va ijodkorli talabalar har joyda qadrlanadi. Qadimdan iqtidorli insonlarning o’rni kattaligi, kundan kunga ijodkorlikni faqat iqtidorlilar emas balki soni oshib borayotgan tayyorgarlik ko’rganlar ham shug’ullana oladi. Qolaversa insoniyatga ijodkorlikni rivojlantirish muhimligi ko’rindi. Bu maqolada Muhandislik psixologiyasida texnik ijodkorlikni rivojlantirish komponentlar, ijodkorlikni chegaralovchi omillar, Ijodkorlikni rivojlantirishning asosiy psixologik mexanizmlari keltirilgan.