SHARIY NIKOH - Xasanova Diloram Xotam qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shar’iy nikoh tushunchasi, uning islom huquqidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shar’iy nikohning asosiy shartlari — nikoh taklifi va qabul qilinishi, guvohlar ishtiroki, mahr masalasi hamda tomonlarning roziligi ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, shar’iy nikohning ijtimoiy, axloqiy va huquqiy jihatlari ko‘rib chiqilib, uning jamiyat barqarorligidagi roli ochib berilgan. Maqola nikoh institutining diniy-me’yoriy asoslarini o‘rganishga qaratilgan.