OTMLARDA TALABALAR ORASIDA BASKETBOL MASHG‘ULOTLARNI SAMARALI TASHKIL ETISH USULLARI - Temurov Rustam Toirovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Oliy ta’lim muassasalarida talabalar uchun sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, ularni har tomonlama rivojlantirishda sport o‘yinlarining tutgan o‘rni beqiyosdir. Bu o‘yinlar orasida basketbol talabaning jismoniy va aqliy salohiyatini yuksaltirishga, jamoadorchilik va liderlik fazilatlarini shakllantirishga xizmat qiladi. Basketbol o‘zining dinamikasi, zamonaviy texnika va taktika yechimlari, shuningdek, raqobatbardosh muhit yaratishi bilan ajralib turadi. Oliy ta’lim muassasalarida basketbol mashg‘ulotlarini samarali tashkil etish nafaqat sport sohasini rivojlantiradi, balki talabalar orasida do‘stlik, ijtimoiy faollik, mas’uliyat, intizom va o‘z ustida ishlash ko‘nikmalarini rivojlantiradi.