TA’LIMDA KOMPETENSIYA KLASTERLARI: INTEGRATSIYA VA BAHOLASH MEZONLARI - Merganov Shuxrat Meyliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ta’lim jarayonida kompetensiya klasterlarini shakllantirish va ularni fanlararo integratsiya hamda baholash mezonlari orqali boshqarish masalasi yoritiladi. Kompetensiya klasterlari o‘quv natijalarini alohida ko‘nikmalar ro‘yxati sifatida emas, balki real faoliyatda birgalikda ishlaydigan, o‘zaro bog‘langan kompetensiyalar majmui sifatida ko‘rishga imkon berishi asoslanadi. Maqolada klasterlarni loyihalashning didaktik tamoyillari, integratsiya darajalari, integratsiyalashgan topshiriqlar dizayni, baholash mezonlarini indikatorlarga ajratish, rubrika va portfel asosida dalil to‘plash, formatif baholash va yakuniy baholash uyg‘unligi masalalari tahlil qilinadi.