LOYIHAVIY KOMPETENSIYA TUSHUNCHASI, MAZMUNI VA TARKIBIY KOMPONENTLARI - Shomirzayev Baxtiyor Nazarovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada loyihaviy kompetensiya tushunchasi, uning mazmuni hamda tarkibiy komponentlari ilmiy-nazariy nuqtayi nazardan yoritiladi. Loyihaviy faoliyatni tashkil etish, muammoni aniqlash, yechim yaratish, ijodiy fikrlash, muloqot va hamkorlik ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, kasbiy ta’lim tizimida o‘quvchilarning loyihaviy kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik texnologiyalar, baholash mezonlari va metodik yondashuvlar asoslab beriladi.