ABU ALI IBN SINO ASARLARIDA IQTISODIY TARBIYA - Sayfiddinova Madina Fazliddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada buyuk mutafakkir Abu Ali Ibn Sinoning ilmiy-falsafiy merosida iqtisodiy tarbiya masalalarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ibn Sinoning axloq, tarbiya, mehnat, mulk, ehtiyoj va jamiyat farovonligi haqidagi qarashlari zamonaviy iqtisodiy tarbiya tushunchalari bilan qiyosiy yondashuv asosida yoritiladi. Maqolada mutafakkirning iqtisodiy ongni shakllantirishga doir g‘oyalari, mehnatsevarlik, tejamkorlik va adolat tamoyillari ta’lim-tarbiya jarayonida muhim pedagogik omil sifatida asoslab beriladi.