RAQAMLI AVLOD TILI: INTERNET VA YOSHLAR SOʻZLASHUVI - Najibullo Sayfullayev; Xusanova Durdona (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: XXI asr — axborot va texnologiyalar asri hisoblanadi. Bugungi kunda internet, ijtimoiy tarmoqlar va raqamli vositalar inson hayotining ajralmas qismiga aylanib ulgurgan. Ayniqsa, yoshlar kundalik hayotida internet muloqotning asosiy maydoniga aylangan. Bu jarayon esa tilga, xususan, yoshlar so‘zlashuv uslubiga kuchli ta’sir ko‘rsatmoqda. Natijada jamiyatda “raqamli avlod tili” degan yangi tushuncha shakllandi. Ushbu maqolada internet muhitining yoshlar nutqiga ta’siri, uning o‘ziga xos xususiyatlari hamda ijobiy va salbiy jihatlari yoritiladi.