RAQAMLI IQTISODIYOT VA UNING ZAMONAVIY O‘ZBEKISTON RIVOJIGA TA’SIRI - Abbos Shovqiyev Bekmurod o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda jahonda sodir bo‘layotgan o‘zgarishlar iqtisodiyotning barcha sohalarida raqamlashtirish jarayonlarini jadallashtirdi. Bu jarayonlar O‘zbekiston iqtisodiyotiga ham o‘ziga xos ta’sirini ko‘rsatmoqda. Raqamli iqtisodiyot mamlakatda yangi texnologiyalar paydo bo‘lishi, innovatsiyalarni joriy etilishi, zamonaviy infratuzilma yaratish va eng muhimi, iqtisodiyotni to‘liq o‘zgartirishga olib kelmoqda. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalari taraqqiyoti natijasida real hayotda va ishlab chiqarish jarayonlarida tez, qulay va ishonchli xizmatlarni tashkil etishga keng imkoniyatlar paydo bo‘ldi. Bu esa milliy iqtisodiyotning samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda.