ACHCHIQ SHUVOQ O‘SIMLIGINING BIOLOGIK FAOLLIGI - Ximmatova Maryam Abdumajitovna; Akramov Davlat Ximmatkulovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dorivor o‘simlik — Artemisia absinthium (achchiq shuvoq) ning biologik faolligi ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda o‘simlik tarkibidagi biologik faol moddalarning antioksidant, yallig‘lanishga qarshi, antimikrob va hazm jarayoniga ta’siri tahlil qilindi. Adabiyotlar tahlili asosida achchiq shuvoqning farmatsevtika va fitoterapiyada qo‘llanish istiqbollari baholandi.