BOSH MIYA INSULTINI OLDINI OLISH - Qurbonova Gulruh Javlimurodovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada bosh miya insultini oldini olishning ahamiyati, profilaktikasi va zamonaviy usullari yoritiladi. Insultning oldini olish uchun sog‘lom turmush tarzi, tibbiy tekshiruvlar, qon bosimini nazorat qilish va stressni kamaytirish muhim omillar sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada insult xavfini kamaytirishga yordam beradigan ilmiy asoslangan strategiyalar va sog‘liqni saqlash tizimidagi yangi yondashuvlar bayon etiladi.