MATRITSALARNING IQTISODIY JARAYONLARDAGI O‘RNI - O‘razaliyev Shirinboy Bo‘ron o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Matritsalar matematikaning muhim tushunchasi bo‘lib, iqtisodiy jarayonlarni modellashtirish, tahlil qilish va optimallashtirishda keng qo‘llaniladi. Ular iqtisodiy maʼlumotlarni tartibga solish, chiziqli bog‘liqliklarni ifodalash va kompleks tizimlarni boshqarishda samarali vosita hisoblanadi.