SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA TIRBANDLIKNI BASHORAT QILISH VA AVARIYALARNI OLDINI OLISH - Misirov Hakim (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) va mashinaviy o‘rganish algoritmlari yordamida yo‘l-transport tirbandliklarini bashorat qilish va avariyalarni oldini olishning matematik va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda transport oqimi, avariya statistikasi, vaqt qatori tahlili va mashinaviy o‘rganish algoritmlari qo‘llanilgan. Maqola yo‘l harakati xavfsizligini oshirish, transport oqimini optimallashtirish va avariyalarni kamaytirish maqsadida SI tizimlarining qo‘llanish imkoniyatlarini yoritadi.