SUN’IY INTELLEKT VA MASHINAVIY O‘RGANISHDA MATEMATIK USULLARNING O‘RNI - Qobilova Qurbonoy (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) va mashinaviy o‘rganish (MO) texnologiyalarining nazariy asosi bo‘lgan matematik usullar keng va tizimli ravishda tahlil qilinadi. Xususan, chiziqli algebra, ehtimollar nazariyasi va matematik statistika, matematik analiz hamda optimallashtirish usullarining SI va MO algoritmlarini yaratish va samaradorligini oshirishdagi o‘rni ochib beriladi. Maqola ta’lim tizimi, ayniqsa matematika fanini o‘qitish jarayonida zamonaviy texnologiyalar bilan integratsiyani kuchaytirish zarurligini asoslab beradi.