IQTISODIY O‘SISHNI TA’MINLASHDA INVESTITSIYALARNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Rasulkulova Arofatxon Xakimdjanovna; G‘afurova Sorabibi Kenjabek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda investitsiyalarning tutgan o‘rni va ularning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Kapital qo‘yilmalarning ishlab chiqarish hajmini kengaytirish, mehnat unumdorligini oshirish va innovatsion rivojlanishni jadallashtirishdagi ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston iqtisodiyotida investitsion siyosatning ustuvor yo‘nalishlari, ichki va tashqi investitsiyalarni jalb etish mexanizmlari hamda ularning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi roli yoritiladi. Tadqiqot yakunida iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishda investitsiya muhitini takomillashtirish bo‘yicha xulosalar va takliflar keltiriladi.