FANNING DIFFERENSIYASI VA INTEGRATSIYASI - Bisyorbek Abdiraximov Sanjar o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
“Fanning differensiyasi va integratsiyasi” mavzusi ilmiy tadqiqot metodologiyasi doirasida fanlarning o‘zaro bog‘lanishi, ularning tizimli rivojlanishi va o‘zaro ta’siri nuqtai nazaridan o‘rganiladi. Tadqiqotda fanlar ichidagi bilim va metodlarning differensiyalashuvi – ya’ni ularning ixtisoslashuvi va sohalarga ajralishi, shuningdek, integratsiyalashuvi – ya’ni fanlararo bog‘lanish va birlashtirilish jarayoni tahlil qilinadi. Ushbu jarayonlar ilmiy izlanishlarda fanlararo metodlarni qo‘llash, o‘quv dasturlarini optimallashtirish va pedagogik faoliyatni takomillashtirish imkoniyatini beradi. Tadqiqotda statistik, kompyuterlashtirilgan va interaktiv metodlardan foydalangan holda fanlararo ma’lumotlarni tahlil qilish va natijalarni vizualizatsiya qilish usullari ko‘rib chiqiladi.