BIR YOSHGACHA BO’LGAN BOLALARDA TUG‘MA SITOMEGALOVIRUS INFETSIYASI KLINIK-LABORATOR DIAGNOSTIKASI - Tursunboyeva Sanam; Umarova Tamila Abdufattoyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Afsuski, ko‘p hollarda yangi tug‘ilgan chaqaloqlarda UTI (siydik yo‘llari infeksiyalari) aniq klinik ko‘rinishga ega bo‘lmaydi va faqat klinik belgilar asosida TORCH-infeksiyalarini tashxislash (maxsus mikrobiologik tekshiruvlarsiz) 90–95% hollarda diagnostik xatoliklarga olib keladi. UTI tashxisi quyidagilarning umumiy tahliliga asoslanadi -anamnez -klinik -laborator tekshiruvlar [20,21,22,23].