ANTINATAL DAVRDA SITOMEGALOVIYUS INFEKTSIYASINING ERTA DIAGNOSTIKASI - Sultonova Vazira; Umarova Tamila Abdufattoyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Tug‘ma CMV infektsiyasining antenatal tashxisi homilador ayolda birlamchi CMV infektsiyasini aniqlash, latent infektsiyaning reaktivatsiyasi yoki yangi CMV shtammi bilan superinfeksiyani aniqlashga asoslanadi. Homilador ayolni tekshirishning standart usuli – bu IgM va IgG sinfidagi maxsus antitanalarni, IgG avidligini serumda aniqlash bo‘lib, bu enzim bog‘langan immunoferment (ELISA) yoki immunoxemiluminescentsiya (IXLA) yordamida amalga oshiriladi va dastlab homiladorlikni aniqlashda bajariladi [19,20,21,22].