КУРАШ БИЛАН ШУҒУЛЛАНАДИГАН ЎСМИР ЁШДАГИ БОЛАЛАРНИ МУСОБАҚАГА ТАЙЁРЛАШ ЖАРАЁНИ - Джумаев Рамзиддин Рахим ўғли (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация – Мақолада кураш билан шуғулланадиган ўсмир ёшдаги болаларни мусобақага тайёрлаш жараёнининг асосий йўналишлари ёритилган. Ўсмир спортчиларнинг физиологик ва психологик хусусиятлари ҳисобга олинган ҳолда жисмоний, техник, тактик ва психологик тайёргарлик масалалари таҳлил қилинган. Мусобақа олдидан тайёргарлик ва тикланиш тадбирларининг аҳамияти кўрсатиб берилган. Мақола мураббийлар, спорт мутахассислари ва жисмоний тарбия соҳаси талабалари учун фойдали бўлиши мумкин.