EKOVOLONTYORLIK FAOLIYATINING YOSHLARNING EKOLOGIK BILIM VA MAS’ULIYATIGA TA’SIRI - Ibodullayeva Sabina (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada ekovolontyorlik faoliyatining yoshlarning ekologik bilim darajasi, ekologik ong va mas’uliyat hissini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilindi. Bugungi kunda global ekologik muammolar kuchayib borayotgan bir sharoitda yoshlarning tabiatni muhofaza qilishga faol jalb etilishi barqaror rivojlantirishning muhim omillaridan biri hisoblanadi. Maqolada ekovolontyorlik tushunchasining mohiyati, uning ta’limiy va tarbiyaviy jihatlari, shuningdek, yoshlarning ekologik xulq-atvoriga ta’siri ilmiy-nazariy asosda yoritilgan. Tadqiqot natijalari ekovolontyorlik faoliaytida ishtirok etgan yoshlarning ekologik bilimlari va atrof-muhitga nisbatan mas’uliyatli munosabati sezilarli darajada oshishini ko’rsatadi. Mazkur maqolada yoshlar siyosati, ekologik, ekologik ta’lim va fuqarolik jamiayti rivojida ta’lim va fuqarolik jamiyati rivojida ekovolontyorlik faoliyatini kengaytirish zarurligini asoslab beradi.