ДИФФЕРЕНЦИАЛ ТАЪЛИМ: КУЧЛИ ВА СУСТ ЎҚУВЧИЛАР БИЛАН ИШЛАШ - Зойирова Шахноза Умаровна (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Дифференциал таълим замонавий педагогикада индивидуал таълим ёқалишларини амалга оширишнинг самарали усули сифатида эътироф этилмоқда. Ушбу илмий мақола дифференциал таълимнинг назарий асослари, кучли ва суст ўқувчилар билан ишлашнинг педагогик-психологик хусусиятлари, шунингдек, уларнинг таълимий натижаларини яхшилаш бўйича амалий ёндашувларни ўрганади. Мақолада дифференциал таълимнинг компонентлари, ўқувчиларни гуруҳлаш мезонлари, индивидуал таълим режалари тузиш усуллари ва уларнинг самарадорлигини баҳолаш критериялари ёритилган.