MAKTABDAGI BOLALARNING EMOTSIONAL VA PSIXIK SALOMATLIGINI QO‘LLAB-QUVVATLASHDA PSIXOLOGNING ROLI - Rustamov Shahzod Alimardonivich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola maktab yoshidagi o‘quvchilarning emotsional va psixik salomatligini mustahkamlashda maktab psixologining o‘rni, vazifalari hamda samarali faoliyat mexanizmlari ilmiy tahlil qilinadi. Ta’lim muassasasidagi psixologik xizmatlarning diagnostika, aralashuv va profilaktik funksiyalari yoritilib, pedagogik psixologik yondashuvlar asosida psixologning o‘quvchilarga, ota-onalarga va o‘qituvchilarga ko‘rsatadigan amaliy yordam strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada psixolog bilan hamkorlikda emotsional barqarorlikni oshirishga qaratilgan treninglar, stressni boshqarish mashg‘ulotlari va pedagogik hamkorlikning ahamiyati muhokama qilinadi.