ABDULLA ORIPOV SHE’RLARIDA VATAN MAVZUSINING BADIIY TALQINI - G‘ofurova Ranoxon (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston xalq shoiri Abdulla Oripov ijodida vatan mavzusining badiiy, falsafiy va ma’naviy talqini keng yoritiladi. Shoir she’rlarida Vatan tushunchasi geografik hudud sifatida emas, balki xalq taqdiri, tarixiy xotira, milliy ong va insoniy mas’uliyat timsoli sifatida talqin etiladi. Maqolada Abdulla Oripovning vatanparvarlik ruhidagi she’rlarida ilgari surilgan g‘oyalar, obrazlar tizimi, badiiy vositalar hamda ularning tarbiyaviy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, shoirning “O‘zbekiston” , ‘‘Men nechun sevaman?’’she’rlari va boshqalari misolida vatan mavzusining aniq badiiy talqini, misollar va dalillar asosida ochib beriladi.