FARZAND TARBIYASIDA OILANING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OʻRNI VA AHAMIYATI - Keldiyorov Furqat Cho'lli o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada oilaning farzand tarbiyasidagi ijtimoiy va psixologik roli yoritiladi. Oila a’zolarining farzandning shaxsiy rivojlanishi, xulq-atvori, ijtimoiy moslashuvi va hissiy barqarorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, sog‘lom oilaviy muhit yaratish orqali bolada ijobiy qadriyatlar, mas’uliyat va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish usullari bayon etiladi.