BUYRAKLARNING O’TKIR ZARARLANICHINING ETIOPATOGENEZI VA ZAMONAVIY LABORATOR DIAGNOSTIKASI - Nurmatova M.A.; Abdurashidova Feruza (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Patogenetik nuqtai nazardan, o‘tkir buyrak shikastlanishi (OBS) buyrakning turli bo‘limlari zararlanishi bilan bog‘liq mexanizmlar majmuasi sifatida qaraladi. Bu jarayon, avvalo, glomerulyar filtratsiya va chiqaruv funksiyasining buzilishi natijasida organ disfunktsiyasiga, keyinchalik esa tizimli homeostaz buzilishlariga olib keladi [3,4,5,6].