PREEKLAMSIYAGA ERTA TASHXIS QO’YISH VA DAVOLASH - Mansurova Ismigul; Xolmatova Mahliyo (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Preeklampsiya – homiladorlikning ikkinchi yarmida paydo bo’ladigan xavfli asorat bo’lib, uning asosiy belgisi yuqori qon bosimi va siydikda oqsilning paydo bo’lishidir. Bu holat onaning ham, homilaning ham salomatligiga jiddiy xavf tug’diradi.