TA’LIM MENEJMENTIDA LIDERLIK KONSEPSIYALARIGA KLASSIK VA ZAMONAVIY YONDASHUV TAMOYILLARI - Imomova Dilafro‘z Rustam qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ta’lim menejmentida liderlik konsepsiyalarining klassik va zamonaviy yondashuvlari ilmiy-nazariy jihatdan chuqur tahlil qilinadi. Klassik liderlik nazariyalari (xususiyatlar nazariyasi, xulq-atvor yondashuvi, vaziyatli liderlik) hamda zamonaviy konsepsiyalar (transformatsion, transaksion, taqsimlangan, xizmatkor liderlik, instruksional liderlik) ta’lim tizimi kontekstida qiyosiy o‘rganiladi. Tahlil natijasida ta’lim menejmentida samarali liderlikni ta’minlovchi integrativ model taklif etiladi.