MAKTAB O’QUVCHILARINING DARSLARGA BO’LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Turg‘unova Halimaxon Abdullajon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarining ta’lim jarayoniga bo‘lgan qiziqishini oshirishning psixologik omillari tahlil qilinadi. O‘quv motivatsiyasi, ichki va tashqi rag‘batlantirish mexanizmlari, o‘qituvchi va oila hamkorligi, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv hamda emotsional muhitning o‘quv faoliyatiga ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarda barqaror o‘quv motivini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.