O‘ZBEKISTONDA MEHMONXONA BIZNESIDA NARX SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH VA TURISTIK XIZMATLAR INDUSTRIYASINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Jumanazarov Oserbay Seytmuratovich; Rakhimboev Muzaffar; Hayitboyeva Mahliyo To‘lqin qizi; Shomurodova Feruza Qurolboy qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekistonda mehmonxona biznesida narx siyosatini shakllantirish va uni takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Mehmonxona xizmatlari bozorida narx belgilashning nazariy asoslari, zamonaviy “Revenue Management” yondashuvi hamda dinamik narx strategiyalarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, turistik xizmatlar industriyasini kompleks rivojlantirish istiqbollari, segmentatsiyalangan narx siyosati, raqamli platformalar integratsiyasi va qo‘shimcha qiymat yaratish omillari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari mehmonxona biznesining raqobatbardoshligini oshirish va turizm sohasining barqaror rivojlanishiga xizmat qiluvchi takliflarni ishlab chiqishga yo‘naltirilgan.