MADANIY MEROS VA BARQAROR TURIZM: MAHALLIY IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA O‘ZARO BOG‘LIQLIK - Sobirjonov Boburjon; Madiyor Turdiyev (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada madaniy meros va barqaror turizm o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik hamda ularning mahalliy iqtisodiyotni rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqotda madaniy meros ob’ektlarining turistik resurs sifatida qayta talqin qilinishi va barqaror turizm tamoyillari asosida boshqarilishi orqali hududiy iqtisodiy faollik va aholi farovonligiga ta’siri o‘rganiladi. Muallif sifatli tahlil metodlari yordamida, jumladan mahalliy jamoalar bilan suhbatlar, statistik ma’lumotlar tahlili va xalqaro tajriba asosida madaniy turizmning ijtimoiy-iqtisodiy ta’sir mexanizmlarini ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, madaniy merosning barqaror turizm bilan uyg‘unlashtirilgan holatda boshqarilishi nafaqat iqtisodiy foyda, balki merosni saqlash va jamiyatda madaniy o‘zlikni mustahkamlashga xizmat qiladi.