INSONLARDA AGRESSIYANING YUZAGA KELISHIDA BOSH MIYA FAOLIYATI VA GORMONAL TIZIMNING ROLI - Maxmutboyev Rustam Sherzod o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola insonlarda agressiya yuzaga kelishining neyrofiziologik va gormonal asoslarini o‘rganadi. Tadqiqotda miya tuzilmalari va gormonal tizimning agressiv xulq-atvorni shakllanishidagi roli yoritilgan. Limbik tizim, prefrontal korteks, amigadala va hipotalamusning faoliyatidagi o‘zgarishlar agressiyaning yuzaga kelishida markaziy ahamiyatga ega. Maqolada agressiv xatti-harakatlarni nazorat qilishda neyropsixologik va gormonal omillarni hisobga olish zarurligi ta’kidlangan.