AQLI ZAIF BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISH - Maxmudova Dildora Tursunovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada aqli zaif bolalarda nutq rivojlanishi jarayonining nazariy va amaliy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Nutq rivojlanishining psixologik va nevrologik asoslari, aqli zaiflik darajalariga qarab individual yondashuv usullari hamda ta’lim va reabilitatsiya jarayonlaridagi innovatsion pedagogik texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, nutqdagi buzilishlarni bartaraf etishda zamonaviy metod va metodikalarning samaradorligi ilmiy asosda baholanadi. Tadqiqot natijalari aqli zaif bolalarning kommunikativ qobiliyatlarini yaxshilashga qaratilgan ilg‘or strategiyalarni ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega.