THE IMPORTANCE OF DATABASE MANAGEMENT SYSTEMS - Pirekeev Jandulla Khamidullaevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ma’lumotlar bazalarini boshqarish tizimlari zamonaviy axborot texnologiyalarining muhim qismini tashkil etadi. Turli sohalarda faoliyat yurituvchi tashkilotlar, muassasalar, korxonalar hamda ishchilar va rahbarlar uchun axborotni uzluksiz va samarali boshqarish zamon talabiga aylandi. Ma’lumotlarning doimiy ravishda ortib borayotgani va ahamiyatining oshib borishi tashkilotlarda tegishli tizimlarni joriy etishni taqozo etmoqda. Ma’lumotlar bazalarini boshqarish tizimlari bunday ehtiyojni qamrab oluvchi, ishonchli va zamonaviy dasturiy vositalardan hisoblanadi.