OITS: KELAJAKNI ASRAYLIK - Sotivoldiyeva Umidaxon Ulug'bek qizi; Inatullayeva Ra'no Yunusovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola OITS (Odam immunitet tanqisligi sindromi) kasalligining ijtimoiy, tibbiy va psixologik jihatlarini yoritishga bag‘ishlangan. Unda kasallikning tarqalish omillari, oldini olish choralarining samaradorligi hamda yoshlar ongida sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada profilaktika ishlarining zamonaviy shakllari, aholining tibbiy savodxonligini oshirish yo‘llari hamda xalqaro tajribalar asosida kasallikka qarshi kurashning muhim jihatlari yoritilgan.