НАЙКЛ СТИМУЛЯТОРИНИНГ ТОЛА СИФАТИГА ТАЪСИРИ - Давлетова Зухра Икромбой қизи (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Тошкент вилоятининг типик бўз тупроқлари шароитида ўғитли ва ўғитсиз шароитида гумин кислотаси ва макроэлементлар асосида яратилган Найкл стимулятори чигитга экиш олдидан ва ғўзани вегетация даврида турли меъёрларда қўлланилганда ғўзанинг маҳсулдорлик кўрсатгичлари, физиологик жараёнлари тезлашгани аниқланиб, тола узунлиги 0,02 дюйм, узунлик бўйича бир хиллик даражаси 1,0-1,4%, солиштирма узилиш кучи 0,2-1,0 гк/текс ортган;