TURIZM HISOBINI YURITISHDA USLUBIY YONDASHUVLAR: MA’LUMOTLAR ANIQLIGI VA HISOB-KITOBLARNING ISHONCHLILIGI - Abdiraxmonov Dilshod Shavkat o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turizm hisobi va statistik monitoring tizimini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada Tourism Satellite Account (TSA) metodologiyasi, milliy va xalqaro statistik tajribalar tahlil qilingan, turizm ma’lumotlarining aniqligi va ishonchliligini oshirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, elektron axborot tizimlari, Big Data va sun’iy intellekt yordamida turizm statistikasi sifatini oshirish, kadrlar malakasini oshirish va ma’lumotlarni shaffof va ochiq qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.